Ne demek?

Wiki Article

Yangın direnci: Evgin çıkış bapları, yangına dayanıklı özellikte olmalı ve yangın sırasında insanların emniyetli tahliyesini sağlamlamalıdır.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi yapılırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir cidar mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Hatta, ivedi çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar, yaraşır şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.

Malzeme: Yangın kapılarında ekseri çelik veya ahşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar daha dayanıklı ve yangına karşı elan dayanımlidir.

Tehlikeli sınıftaki çalışmayerlerinde bile insanların bir an önce binadan ayrılmalarını kolaylaştırmak ciğerin çift kanatlı yangın kapısı tercih edilebilir.

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını sağlamlar.

Gereç: Yangın kapılarında ekseriyetle çelik veya ahşap gereç kullanılmaktadır. Çelik kapılar elan dayanıklı ve yangına karşı daha dayanırlıklidir.

Yangın merdivenleri dâhilen ve dışarıdan mimarilabilmekle alay malay henüz çok haricen yapılan yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun çizgi sebebi arz kaybına vasıf vermemesi ve elan az maliyetle aksiyonin tamamlanabilmesini sağlamlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya komşu beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde sonradan eklendikten sonra bünyelabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına bakılırsa çeşitli şekillerde özel tasavvur ya da katlanabilir biçimde de tasarlanabilmektedir.

Montaj sürecinde beceri olarak bütün kurallara tatminkâr şekilde yerleştirilen bir numara kanatlı yangın bapsı, dışarı dürüst açılacak şekilde kullanılır.

Yangın merdiveni, binalarda nazik bir güvenlik özelliğidir ve yangın yahut özge acil durumlarda binada bulunanların güvenli ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını sağlamak sinein mutasavvertır. Yangın merdivenleri genellikle çelik yahut güçlü gibi malzemelerden konstrüksiyonlmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

120 dakikaya kadar alevleri engeller. Aynı zamanda tütün sızdırmama özelliği insanların dumandan zehirlenmemesini esenlar ve sağlamlıklı bir şekilde hikâye yerini terk etmelerini kolaylaştırır.

Ayrıca, sertifikalı yangın kapısı yangın bapsı fiyatları değişikdır. Bununla yanında prosedür adımları çoğunlukla şunları mideerir:

Yangın Merdiveni Kapısı Elbette Açılır? Yangın Merdiveni Bapsı veya Yangın Çıkış Bapsı olarak bilindik baplar kullanıldığı binada oluşan yangın veya acil bir gidişat takkadak insanoğluın rahat bir itmesi ile dâhilen dışarıya haklı açılmaktadır.

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve mukannen bir süre süresince ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Kapının dayanıklılığına için belirlenen “EI” kıymeti, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Report this wiki page